WASCOW bestaat al sinds 2001, maar de focus is verlegd. Columns schrijven en mogelijk toekomstig een heuse mini e-kringloopwinkel (boeken) vormen nu de kern van deze website.  Een bijzondere combinatie van activiteiten op één website ofwel What A Strange Combination On a Website (WASCOW.NL). Eind 2021 is Wascow als (eenmans)bedrijf opgeheven en resteert nu de website als platform met wekelijks een column. Wat de toekomst brengt…

Vroeger….

WASCOW is aan begin van dit millennium opgericht en gestart met haar werkzaamheden.
Oprichter en eigenaar Cees van Diest heeft allereerst van zijn hobby, timmeren, een parttime professie gemaakt. Het begon allemaal met de drang om een eigen werkplaats te hebben waarin meer dan alleen een eenvoudig latje kon worden gezaagd en getimmerd. In die tijd kreeg WASCOW direct de eerste opdracht om voor een school in Hazerswoude twee grote computertafels te maken en er volgden er nog meer. Van lieverlee werd dit timmerwerk bekend en kwam snel de eerste opdracht binnen om een koloniale eettafel en tuintafels, die de overtocht vanuit Indonesië slecht hadden overleefd, te herstellen. Deze opdrachtgever heeft weer een prachtige eettafel met vier poten (één tafelpoot was helemaal niet aangekomen) en geniet daarvan nu met volle teugen.

Koningstoeltjes

Koningsstoeltjes – Wascow 2007

Mijn voorkeur ging toch het meeste uit naar het maken van kinder- en kleutermeubels, zoals koningsstoeltjes.

Maar van het een komt het ander !!
Met als beroep docent ICT/ was het de directeur van de school niet ontgaan dat ik vanuit mijn beroep het computerbeheer op de school een warm hart toedroeg en dat leverde al snel een contract op met de school om alle hard- en software te beheren en onderhouden en dat contract is tot op heden nog steeds verlengd en in volume toegenomen.

Maar zoals ik al eerder aangaf, van het een komt het ander !! Op computertafels horen computers. WASCOW werd officieel dealer van (Laser) computers en leverde aan scholen en aan particulieren

Nu begrijpt u de slogan in het logo van WASCOW “van meubels tot informatica” ofwel What A Strange Combination Of Work (WASCOW) . Dat lijkt een wat vreemde combinatie van activiteiten, maar waarom ook niet als het activiteiten zijn die je leuk vindt om te doen. Het uitgangspunt hierbij is en was altijd: leveren van maatwerk waarbij de kwaliteit en aandacht voor de klant voorop staat of het nu om leveren van computertafels, pc’s of IT-advies betrof.

Cees van Diest