Rare wereld, rare politici

De Taliban heeft Afghanistan overgenomen. Binnen een paar dagen stonden ze in Kaboel, zonder erg veel tegenstand, leek het. 20 Jaar hebben Amerika en bondgenoten, waaronder ons kleine landje, geprobeerd het land tot rust te krijgen. De Taliban leek verbannen. Maar, Amerika is het land nog niet uit of de Taliban neemt in 20 dagen Afghanistan weer over. Welke toekomst gaat het land en haar inwoners tegemoet? Nu is de eerste prioriteit om buitenlanders en Afghanen die voor het buitenland hebben gewerkt het land uit te krijgen. Het bis chaos op het vliegveld, die in handen is van buitenlandse troepen (NAVO) met name Amerika. Die waren toch weg! En in Den Haag zijn ze maar aan het debatteren en bakkeleien over de evacuaties en waarom gaat het allemaal zo langzaam. Hebben die debatten veel zin, vraag ik me af. Ga eens aan de slag met die formatie!

Weet u nog wie Liane den Haan is? Nou dat is die dame die bij de ANBO als bestuurder met een wervelwind en conflicten door die vereniging ging tussen 2005 en 2020. In 2020 werd ze door Jan Nagel gevraagd om lijsttrekker te worden van 50Plus. Niet zo handig Jan, maar dat zijn we wel van hem gewend. Dat was een doorn in het oog van de zittende Tweede Kamer fractie en vanaf dag één hadden ze een conflict over de pensioenleeftijd. 50Plus scoorde heel slecht bij de verkiezingen in maart jl. en was Den Haan de eenmansfractie van 50Plus (van drie naar één zetel). Maar niet lang, want er was binnen 2 maanden ruzie met het partijbestuur. Den Haan verliet 50Plus en ging als zelfstandige eenmansfractie verder. Je vraagt je af wat zo’n dame nu drijft in de politiek. Macht en een mooi salaris? Nog niets aan de hand zou je zeggen, want er zijn wel vaker Kamerleden die zich afsplitsen. Maar het volgende conflict Den Haan is alweer een feit. Ze bracht als privépersoon een informeel bezoek aan de minister van toerisme van Noord Cyprus. Gevoelig! Het bezoek was privé, maar moest wel even getwitterd worden en zo wordt een privébezoek een heuse rel. Beetje dom van Liane den Haan. Waarom gaat een Kamerlid sowieso op bezoek bij een minister van Noord Cyprus?

Deze week was Thierry Baudet weer in het nieuws. Volgens mij heeft hij het niet meer zo naar zijn zin in Nederland, want het wordt volgens Thierry steeds lelijker in ons landje. Wat te denken van die lelijke gele nummerborden op onze auto’s. Dat waren vroeger, voor dat hij geboren was, mooie donkerblauwe borden met witte letters! Ja, toen deden we de was ook nog met de hand en internet moest bedacht worden. Ik suggereer dat Baudet zijn Forum voor Democratie (FvD) gaat omvormen tot CvD, neen niet Cees van Diest, maar Cabaret voor Democratie, want ik moet altijd wel lachen als hij weer de nodige onzin staat uit te kramen.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.