Makkelijk voor mij

Beetje gekke week. De gasprijs vliegt de pan uit. Gelukkig kwam demissionair staatssecretaris Yesilgöz met verlichtend nieuws: “We gaan de energiebelasting fors verlagen, 230 euro voor het deel op de rekening voor gas. Maar door de hogere gasprijzen gaat ook de prijs van elektriciteit omhoog. Daar verlagen we ook het tarief. Dat komt in totaal neer op gemiddeld zo’n vierhonderd euro per huishouden.” Mooi toch, maar boodschappen worden eveneens almaar duurder met name frisdrank, bier, conserven, verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen. We kunnen daar zelf natuurlijk wel wat aan doen. Zo heb ik vorige week de verwarming een graadje lager gezet. Ik ben natuurlijk heel benieuwd of het helpt. Volgende week kan ik het checken en het verbruik over tien dagen vergelijken met dezelfde periode vorig jaar. Dat hoor je nog. Aantal bekentenissen: bier drink ik (bijna) niet, frisdrank weinig, haarwassen kan wel minder met dat beetje haar nog over, aan schoonmaken heb ik een hekel. Tandenpoetsen is wel noodzakelijk voor een gezond gebit. Maar brood en dergelijke wordt zeker duurder, dus dat gaan we nog wel in de portemonnee merken. En hout is al hartstikke duur, dus de verbouwingen maar even uitstellen!

Beetje gekke week: een documentaire wint de Televisier-Ring 2021. De kinderen van Ruinerwold gemaakt door documentairemaker Jessica Villerius. Knap werk. Er was een Zilveren Ster voor mijn favoriet André van Duin. De winnaar werd aangekondigd door Peter Pannekoek (niet Pannenkoek). Hij stal de show met zijn roast op de tv-wereld die haarscherp werd gefileerd; ‘Word wakker’.

Beetje gekke week: steeds meer politici moeten worden beveiligd en verliezen daarmee een stuk vrijheid omdat ze worden bedreigd met de dood. Rutte, de Jonge, Kaag en ga zo maar even door. Sigrid Kaag was zo stoer om in een rechtszaak haar bedreiger aan te spreken om te vertellen wat dit voor haar betekende. Waarom doet zo iemand dat? Naar blijkt in een opwelling op Facebook vanuit Spanje waar de bedreiger woont en werkt. Gelukkig ‘woont’ hij nu tijdelijk in de gevangenis in Alphen a/d Rijn en terecht.

Beetje gekke week: William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in de beroemde Star Trek-serie, maakte woensdag een echte ruimtereis. De 90-jarige Canadees is daarmee de oudste man ooit in de ruimte. De raket werd gelanceerd door het ruimtebedrijf Blue Origin, het bedrijf van miljardair en zelfbenoemd Star Trek-fan Jeff Bezos. De sciencefiction serie Start Trek werd uitgezonden in de jaren zestig, de jaren waarin we nog telefoneerden met een telefoon met draaischijf.

Beetje gekke week: schiet- en steekpartijen aan de lopende band in Nederland, in Afghanistan wordt een tolk, die o.a. voor de EU heeft gewerkt, gedood door Taliban, in Kongsberg schiet een geradicaliseerde Deen vijf willekeurige burgers dood met pijl en boog, in Engeland wordt een parlementslid vermoord. Dat alles in de week dat de nieuwe vertaling van de Bijbel in ontvangst wordt genomen door koning Willem-Alexander. Is religie niet de oorzaak van alle conflicten in de wereld. Het antwoord is “ja” en “nee”. “Ja”, in de zin dat religie – althans zo lijkt het oppervlakkig gezien – een bijkomende aanjager is achter veel conflicten. Maar het antwoord is “nee” in de zin dat religie nooit de HOOFDoorzaak van oorlog is.

Beetje gekke week: na vijf jaar hebben we plots weer nieuwe muziek van Adele (33) en wat voor muziek. Geweldig om te horen en dat begon vrijdag met het nummer ‘Easy to me’. Maakt me heel nieuwsgierig naar de rest van het album – 30.

Maar er weer een mooie week van!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.