Geen Boekenweek nu

Normaliter zat ik nu te lezen in het boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets zo aan het begin van de Boekenweek. Dat boekje gaat o.a. over internetmoderators, verklapte Hanna eerder bij de NOS. Internetmoderators zijn mensen die bepalen wat we wel of niet mogen schrijven op sociale media. Dat is mogelijk toekomstig een mooi onderwerp voor een aparte column. Net als het boekenweekgeschenk laat het Boekenweekessay van Roxanne van Iperen eveneens op zich wachten. De Boekenweek is verplaatst naar de zomer zodra de boekenhandel haar deuren weer volledig kan openen. Deze aanvullingen op dit deel van mijn boekenverzamelingen laten dus nog even een paar maanden op zich wachten. Voor het schrijverskorps was het ook een zure appel, want het boekenbal ging afgelopen vrijdag niet door natuurlijk. Ik heb geduld, want er valt genoeg te lezen. Zo ben ik momenteel bezig met de serie Het Bureau van J.J. Voskuil. Voskuil heeft in de periode 1996 t/m 2000 de zevendelige romancyclus Het Bureau, ruim vijfduizend pagina’s, uitgebracht. Voskuil schreef de serie in de periode september 1990 t/m januari 1995. Ooit ben ik aan deel 1 begonnen toen het uitkwam in 1996, maar nooit uitgelezen. Ik vond het toen saai. Nu, 25 jaar later, leest het vlot weg en leef ik mee met de wijze waarop de hoofdpersoon, Maarten Koning, zich door zijn dertigjarige ambtelijke loopbaan worstelt bij Het Bureau (Meertens Instituut). Het is net alsof ik deels terugkijk op mijn eigen werkzame leven bij o.a. het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tussendoor lees ik dan nieuwe boeken uit de Baantjer-reeks, Youp zijn gebundelde columns, werk van Mart Smeets en het meest recent: ‘Alles is zoals het zou moeten’ van Daphne Deckers. Dat boek is verfilmd, dus toen ik het uitkwam hef ik op Netflix de film ‘gedraaid’. Toeval of niet als ik deze laatste regel schrijf start ik het programma de Perstribune op Radio 1 en daar is Daphne Dekker te gast om haar nieuw boek Uitwaaien te bespreken. Weer wat te lezen.

 
 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.