Anderhalve meter

Ik heb de bezemsteel weer opgeborgen. Niet meer nodig, maar voor hoelang? Vanaf gisteren mochten we de anderhalve meter maatregel loslaten. Wat mij bezighoudt is of deze maatregel heeft geholpen. Uit onderzoek is gebleken dat elke meter afstand die je verder van iemand neemt de kans op besmetting doet verkleinen. Lijkt me niet alleen handig voor corona! Ook voor de komende verwachte griepgolf blijft afstand houden verstandig. Eveneens is het verstandig afstand te houden van hen die niet gevaccineerd zijn, want die steken vele malen vaker anderen aan dan volledig gevaccineerden. Maar hoe weet je of iemand wel of niet is gevaccineerd. Even de QR-code vragen? 

En hoe zit dat in het buitenland? Nou in Amerika houden ze twee meter afstand, zo ook in diverse Europese landen, bijvoorbeeld Zweden. De WHO adviseerde één meter afstand en dat doen ze bijvoorbeeld in Oostenrijk. In Nederland ging het RIVM en de regering er tussenin zitten, terwijl het OMT destijds twee meter adviseerde. Net als in andere Europese landen is in Nederland de afstandsmaatregel nu losgelaten. Het is een belangrijke stap terug naar het normaal. Het echte normaal wordt m.i. pas bereikt als de vaccinatiegraad naar 95% gaat, nu zitten we op 82 % van de volwassenen. Er zijn nog heel wat prikjes nodig om onbezorgd te kunnen doorleven. Er moeten nog zo’n kleine 1,8 miljoen medeburgers worden overgehaald alsnog naar de GGD te gaan.

Gelukkig zijn we wel grotendeels bevrijd van de drie zoenen bij felicitaties, condoleances. De boks of de elleboogbegroeting is wel heel kil, maar gelukkig hebben nog de hug ofwel de omhelzing. Die bevalt mij prima en het mag weer.    

Maak er weer een mooie week van!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.